Vilma
3 °C
13 °C

Szerdáig kell várni a pótfelvételi ponthatárokra

2015.08.25. 06:33 Módosítva: 2015.08.25. 06:33

8200 pótfelvételiző igzulhat a felsőoktatási pótfelvételi miatt szerdáig. Az eredmények  www.felvi.hu oldalon lesznek láthatók.

Azokat a jelentkezőket, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után sms-ben is értesítik. A felvételt nyert jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban - írta az MTI.

Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárásban közel 8200-an adták be jelentkezésüket, mindenki csak egy helyre jelentkezhetett. Az eljárásban a jelentkezők 73 százaléka alapképzést és osztatlan mesterképzést, 17 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 10 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg.

A legnagyobb arányban a jogi, a gazdaságtudományok és a műszaki képzési területbe tartozó képzéseket jelölték meg a felvételizők,

a legnépszerűbb szakok közé a jogász, a gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing szakok tartoznak,

de bekerült a tíz legnépszerűbb szakba a gépészmérnöki, a programtervező informatikus és a műszaki menedzser is.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében - amennyiben a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették - a ponthatár nem lehet alacsonyabb az általános eljárásban, július 23-án nyilvánosságra hozott ponthatároknál. Ha egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan képzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont.