Pál
-1 °C
3 °C

Csütörtökön kiderül, hova telepíti a menekülteket Tarlós

2015.08.25. 19:47 Módosítva: 2015.08.25. 20:16

Valószínűleg csütörtökön jelölik ki azt a két helyszínt a fővárosban, ahová áthelyezik a budapesti pályaudvarokon kialakított tranzitzónákat - mondta a főpolgármester az M1 kedd esti műsorfolyamában.

A tervek szerint két helyet alakítanak ki a migránsoknak a főváros egyéb pontjain - mondta Tarlós István, hozzátéve: jelenleg három pesti és egy budai helyszín látszik erre alkalmasnak. A főpolgármester szerint a tranzitzóna vonatközlekedés közelében lesz, de távol a lakott területktől.

Tarlós István kedd reggel már kifakadt a tranzitzónák miatt. Akkor azt mondta, azért a pályaudvarokon alakították ki ezeket az övezeteket, mert a jogszabály úgy szólt, "üljenek fel a vonatra és menjenek tovább", de mivel ennek lehetőségei beszűkültek, "nem sok értelme van annak, hogy a pályaudvarok környékén biztosítsunk egy ilyen fakultatív szolgáltatást".

A főpolgármester szerint mivel az osztrákok már nemigen engedik be a migránsokat, ezért nem logikus tovább fenntartani a központi pályaudvarokon ezeket a zónákat.

A Migration Aid szóvivője a 7/24-nek azt nyilatkozta, hogy a tranzitzónák felszámolása felelőtlenség lenne, a pályaudvarokra ugyanis mindenképpen megérkeznek, ott átszállnak, várakoznak a menekültek. Szerinte egyetlen zónára lenne szükség, amelyet valahol vonat közelében kellene kialakítani.