Tarlósnak elege lett a tranzitzónákból

2015.08.25. 07:50

Ha így megy tovább, nem maradhatnak meg a migránsoknak kialakított tranzitzónák a Nyugati, a Déli és a Keleti pályaudvarnál. Ezt Tarlós István mondta a TV2 Mokka című műsorában kedd reggel.

A főpolgármester szerint a tranzitzóna lényege az volt, hogy a pályaudvarokról a migránsok lehető leggyorsabban tovább tudjanak menni. A továbbhaladás lehetőségei viszont beszűkültek, így a pályaudvar melletti zónáknak sincs sok értelme. (A Bécs felé tartó vonatokról rendszeresen leszedik a menekülteket a magyar hatóságok, de volt már, hogy az osztrák rendőrök nem engedték be a menekültekkel teli vonatot.)

Hogy hol lesznek az új tranzitzónák, lesznek-e egyáltalán, azt nem tudni, egy biztos: Tarlós szerint a helyzet rendezésének egyetlen módja az, ha nem engedünk be többé ellenőrizetlenül embereket a határon.

A tranzitzónákat augusztus első felében nyitották meg, miután a II. János Pál pápa téren és más pontokon is egyre több menekült tűnt fel.  A zónák célja az volt, hogy humanitárius segítséget nyújtsanak a menekülteknek.