Keresik, hogy mi fertőzte meg a dél-somogyi települések vizeit

2015.08.26. 19:53

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. a három dél-somogyi település ivóvízhálózatának szennyezettsége miatt, írta az MTI.

Barcson, Drávaszentesen és Somogytarnócán tapasztalt vízszennyeződésekről megállapították, hogy az érintett területen jelentős számban üzemelnek a felhasználók által üzemeltetett talajvizes kutak, és ezek közül nem kizárt, hogy illegális összeköttetés lehet a közüzemi vízellátó rendszerrel.

A három településen július 29-től - a vezetékes víz baktériumos fertőzöttsége miatt - lajtoskocsival szállították az ivóvizet, a csapvíz használatát pedig csak 15 perces forralás után javasolták fogyasztásra. Az ivóvízben talált baktériumok bélgyulladást, hasmenést tudnak okozni.

A mintegy 12 ezer embert érintő korlátozást Barcson augusztus 14-én, a két szomszédos településen pedig augusztus 19-én oldották fel.

A szolgáltató korábbi közlése szerint megvizsgálják annak lehetőségét, hogy érvényesíthető-e jóváírás az árhatóság által megállapított díjakból a vízkorlátozás idejére.