Ma hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárait

2015.08.26. 06:19 Módosítva: 2015.08.26. 08:27

Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait  a Felvi.hu-n. Idén 8200-an adtak be jelentkezést a rendes felvételi eljárás után. Akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után sms-t is kapnak eredményükről. Akiket felvettek, azok a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, a pótfelvételin a ponthatár nem lehet alacsonyabb annál, mint amit az általános eljárásban, július 23-án nyilvánosságra hoztak.

Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében csaknem 8200-an adták be jelentkezésüket, mindenki csak egy helyre jelentkezhetett. A jelentkezők 73 százaléka alapképzést és osztatlan mesterképzést, 17 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 10 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg.

A legnagyobb arányban a jogi, a gazdaságtudományi és a műszaki területhez tartozó képzéseket jelölték meg a felvételizők, a legnépszerűbb szakok közé a jogász, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing szakok tartoznak, de bekerült a tíz legnépszerűbb szak közé a gépészmérnöki, a programtervező informatikus és a műszaki menedzser is.    • Hírek
  • Árfolyam