Összeverekedtek a migránsok Kiskunhalason

2015.08.30. 19:09

Tömegverekedés volt vasárnap délután Kiskunhalason, a Gábor Áron laktanyában, ahol egy úgynevezett meghallgatópontot alakított ki a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal. A rendőrség közleménye szerint könnygázzal és tonfával választották szét a verekedő migránsokat, körülbelül hetven embert, senki sem sérült meg.

A helyzet azért volt feszült, mert az ujjlenyomat-vétel miatt lelassult az ügyintézés. Valaki egy, a befogadóállomásra távozó csoport felé dobott egy követ, ekkor estek egymásnak az emberek.

A rend fél óra alatt helyreállt, miután a laktanyához erősítést küldtek.

Kiskunhalason és Röszkén már napok óta nagy a feszültség. A migránsok minél hamarabb szeretnének elmenni Magyarországról, és az ügyintézés felgyorsítását követelik. Azzal fenyegetőztek, hogy ha nem teljesítik a kéréseiket, akkor kitörnek a táborból, szétszélednek, vagy felgyújtják a Gábor Áron laktanyát. Röszkén egy sátrat már felgyújtott valaki,  de ebből nem lett nagyobb baj, a tüzet a rendőrök két poroltóval eloltották.

Könnygázt először szerdán kellett bevetni a feldühödött emberek ellen. Akkor a konfliktust az váltotta ki, hogy a táborban a gyerekeikkel ott lévők a megeredt esőben nem akartak tovább ázni, fedelet akartak a fejük fölé.