Rogán már látja a kalifátust

000 Nic6476262
2015.09.01. 08:58

Kedden jelent meg először Magyar Idők néven a Habony Árpád kezelésébe vont Napi Gazdaság. A lap gigainterjút készített Rogán Antallal, aki  menekültkérdésben a következőképpen igazítja el az olvasókat:

  • Újkori népvándorlást élünk meg, melynek „európai szemmel beláthatatlan utánpótlása van”.
  • Úgy látszik, a szerb határ felé menekülők között látott egy-két autóbombává alakított Humveet, mert apokaliptikus víziója támadt: 

Mindannyiunknak fel kell tenni azt a kérdést: szeretnénk-e, hhogy az unokáink az „Európai Egyesült Kalifátusok”-ban éljenek?

Rogánnak nem ez volt az első vad kijelentése, mert legutóbb

a menekültek agresszivitásáról értekezett. Komolyan vettük, és utánanéztünk, milyen adatokra támaszkodva tette a súlyos kijelentést. Kiderült, hogy semmilyenekre, a Belügyminisztérium nem támasztotta alá Rogán Antal szavait.

  • A magyarokon és talán a spanyolokon kívül senki nem akarja az európai határokat 
    megvédeni.
  • Rövidre zárva a Fideszen belüli kommunikációs zavart, a Fidesz frakcióvezetője leszögezi, hogy csak „jogászkodás” az a vélemény (amit egyébként Hende Csaba honvédelmi miniszter a katonaság bevetésével kapcsolatban fogalmazott meg), miszerint szükség lenne az alaptörvény módosítására. 
  • Miután Magyarország sorra bojkottálta az uniós menekültügyi megoldástervezeteket, Rogán panaszkodik egy keveset, hogy hiányzik az egységes uniós álláspont, és így a menekültek alternatív útvonalakon fognak bejönni.
  • A NAV szerinte egyáltalán nincs szörnyű állapotban, „csak politikai ellenfeleink pécézték ki".
  • Saját kormányzati pozíciójáról, ambícióiról nem volt hajlandó semmit sem elárulni, riválisáról, Lázár Jánossal való viszonyáról is csak udvarias frázisokkal terelte el a szót:

Lázár Jánost rendkívül tehetséges, jó vezetőnek tartom, akivel kiválóan együtt lehet működni, ha az ember erre törekszik.

  • És végül egy csapda: Rogán megígéri, hogy a biztonságos ország felől érkező menekülteket semmiképpen nem fogják átengedni. Ez ugye azt jelenti, hogy egyetlen menekültet sem fognak átengedni, hiszen papíron biztonságos országokkal vagyunk körülvéve.