Gyöngyi
4 °C
14 °C

Külföldön ijesztegetjük a menekülteket

2015.09.02. 18:50
Tájékoztató kampányt indít az illegális bevándorlás ellen a Magyar Kormány, derül ki a kormány MTI-nek eljuttatott közleményéből. A rövid, de fókuszált kampány során a kormány - a J. Walter Thompson nemzetközi reklámügynökségen keresztül - helyi nyelven készített szöveges hirdetményeket helyez el az illegális migráció által leginkább érintett küldő-, illetve tranzitországok vezető nyomtatott újságaiban.

A kormány óriásplakátokon, szórólapokon és egy többnyelvű online felületen is felhívja majd a figyelmet az elfogadásra váró törvénycsomagrailletve nyomatékosítja, hogy Magyarország - nemzetközi és uniós jogi vállalásainak, illetve az emberiesség normáinak megfelelve - korrekt módon kezel minden, az országba legálisan érkező menekültet,

ugyanakkor a rendelkezésére álló jogi eszközök teljes szigorával fellép minden, az országba illegálisan belépő bevándorló ellen.

A közlemény szerint az idei év során hasonló kampányokat, Koszovóra összpontosítva Ausztria és Németország is indított, szintén nemzetközi reklámügynökségek bevonásával. "A német kampány hatására, melyet a Dentsu-Aegis Network-höz tartozó Carat Reklámügynökség készített el - és amely ellen akkor nem indítottak tudatos, lejárató hadjáratot, miként most a magyar kampányt bonyolító cég ellen, minden ok nélkül - a koszovói kérelmek száma jelentős mértékben csökkent" - írják a közleményben.

A közlemény szerint a Magyar Kormány várakozásai hasonlóak a tájékoztató kampánnyal kapcsolatban. "Annak célja és üzenetei - csak úgy, mint korábban a hasonló német, osztrák vagy éppen dán kampányok esetében nem bántóak, viszont informatívak.

A Magyarországra nehezedő illegális migrációs nyomás számottevő csökkenése mellett a Kormány azt várja, hogy a kampány egyértelmű és nyomatékos elrettentő üzenet lesz az illegális migráció legembertelenebb kísérőjelenségéből, az embercsempészetből hasznot húzó bűnözői csoportok számára is"

- írják a közleményben.