Randalíroznak az ultrák a belvárosban

2015.09.04. 17:32 Módosítva: 2015.09.05. 10:11

Pénteken délután négy óra körül minimum 300 fociultra gyülekezéséről számolt be kollégánk a Deák térről, ahol előző hajnalban 120-an balhéztak és petárdáztak, 17 embert tartóztattak le akkor.

Magyarország feliratú, fekete pólóban petárdáztak, és a "ki nem ugrál büdös román"-t skandálták a román-magyar meccsre hangolódó, zömében egyre ittasabb szurkolók. A Deákon körülbelül 150 készenlétis rendőr vigyázott rájuk. 

Így vonultak az ultrák a magyar-román meccsre

Ezzel nagyjából egy időben nagyobb csoport ultra vonult el a körúton az Oktogonnál, a villamossíneken.

Vonulnak a magyar szurkolók

Az M1 tudósítója szerint az egyik ultra kezében felrobbant egy füstgránát, és levitte néhány ujját.

Később a Corvin negyednél így vonultak jókora rendőri kísérettel:

Vonulnak az ultrák a Corvin negyednél

A Keleti pályaudvarnál pénteken délután fél ötkor a fociultrák a menekültekre támadtak, két petárdát is bedobtak közéjük. Alig lehetett leválasztani az ultrákról a menekülteket, akik szét akarták verni őket. A menekültek ásványvizes palackokkal és cipőkkel támadtak vissza a petárdákra.

Kurva anyátok! Takarodjatok innen!

– ordibálják az ultrák. Hatot közülük a rendőrök beszorítottak a 7-es busz megállójába, próbálták szétválasztani a két csoportot. 

A legdurvább az volt, amikor egy menekült a gyerekével a nyakában rohant oda szembeszállni a rájuk támadókkal - jelentette a Keletitől tudósítónk. A legnagyobbat az az ultra kapta, akit a menekültek egy 6-8 fős csoportból rángattak ki, földre vittek és kicsit megtapostak, de ő is a saját lábán tudott elmenni.

Könnygázt vetettek be ellenük

A szurkolók egy része sörösüvegeket, petárdákat dobált a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be, gumibotot használtak a Groupama Arénánál - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről péntek késő délután.

A rendőrök a stadionnal szemközti Népligethez szorították a szurkolókat, akik tovább dobálják az üvegeket és a petárdákat.

Úgy tudjuk, hogy egy csapat ultra elment a II. János Pál pápa térre és ott szombatra virradóra megtámadtak több, a téren tartózkodó menekültet. A kérdéseinket elküldtük a rendőrségnek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hajnali közleménye szerint a rendőrség negyvenkét embert állított elő a randalírozás miatt, írja az MTI. A rendbontók közül tizenöten, a rendőrség állományából tizenheten sérültek meg. Hat rendőrt kórházban ápolnak. A garázda szurkolók 21 szolgálati járművet és egy vízágyút is megrongáltak.