Inkább a halált választotta volna a családját a sínre lökő szír apa

2015.09.04. 17:47

Még a halál is jobb lenne a mostani helyzetnél a családját a sínre lökő szír férfi, Mohamed Bakkar szerint, aki a Reuters képe alapjána sínre lökte családját. A családfő a brit Sky Newsnak mesélte el Bicskén, hogy a magyar hatóságok el akarták őt választani a családjától – Samiya nevű feleségétől, aki épp öthónapos terhes, valamint Husam nevű kisfiától.

Úgy éreztem, inkább a halál. Vagy a halálban legalább békében lehetnénk

– mondta a férfi, aki szerint a magyar rendőrök nem voltak velük túl emberségesek, emiatt akarta magát megölni.

Bakkarék egyébként Damaszkuszból, Szíria fővárosából keltek útra, majd később Budapesten vonatra szálltak, abban a reményben, hogy hamarosan Ausztriába érhetnek. A férfi azóta is Bicskén rostokol, és azt mondja, a felesége egyre rosszabbul van a terhessége miatt. Az asszony és gyermekük a táborban van.

Később kikerült egy videó is az esetről, ami egészen más megvilágításba helyezte az eseményeket.

Itt a magyarázat a bicskei képekre

A felvételen az látható, hogy a férfinél elpattant valami, miután a rendőrök leszállították őket a vonatról Bicskén. Megragadja a családját, és a sínekre húzza a nőt, ezután a rendőrök inkább a férfitől próbálják menteni a családot, nehogy kárt tegyen bennük (vagy önmagában). Hogy ez nem derül ki a képekből, az nem a képek hibája, és nem is arról az egyszerű kliséről van itt szó, hogy a gonosz média hatásvadász képekkel akarja sokkolni az olvasókat

– magyarázta az esetet kollégánk is a blogján.