Jenő
-3 °C
6 °C

Inkább a halált választotta volna a családját a sínre lökő szír apa

2015.09.04. 17:47

Még a halál is jobb lenne a mostani helyzetnél a családját a sínre lökő szír férfi, Mohamed Bakkar szerint, aki a Reuters képe alapjána sínre lökte családját. A családfő a brit Sky Newsnak mesélte el Bicskén, hogy a magyar hatóságok el akarták őt választani a családjától – Samiya nevű feleségétől, aki épp öthónapos terhes, valamint Husam nevű kisfiától.

Úgy éreztem, inkább a halál. Vagy a halálban legalább békében lehetnénk

– mondta a férfi, aki szerint a magyar rendőrök nem voltak velük túl emberségesek, emiatt akarta magát megölni.

Bakkarék egyébként Damaszkuszból, Szíria fővárosából keltek útra, majd később Budapesten vonatra szálltak, abban a reményben, hogy hamarosan Ausztriába érhetnek. A férfi azóta is Bicskén rostokol, és azt mondja, a felesége egyre rosszabbul van a terhessége miatt. Az asszony és gyermekük a táborban van.

Később kikerült egy videó is az esetről, ami egészen más megvilágításba helyezte az eseményeket.

A felvételen az látható, hogy a férfinél elpattant valami, miután a rendőrök leszállították őket a vonatról Bicskén. Megragadja a családját, és a sínekre húzza a nőt, ezután a rendőrök inkább a férfitől próbálják menteni a családot, nehogy kárt tegyen bennük (vagy önmagában). Hogy ez nem derül ki a képekből, az nem a képek hibája, és nem is arról az egyszerű kliséről van itt szó, hogy a gonosz média hatásvadász képekkel akarja sokkolni az olvasókat

– magyarázta az esetet kollégánk is a blogján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?