Elromlott a lift, az alagsorban éjszakázott a győri férfi

2015.09.08. 09:08

Egy Marcalvárosban élő, cukorbeteg és kerekesszékes férfi tízemeletes lakóháza alagsorában töltötte az egész éjszakát, mivel elromlott a lift és éjszaka senki nem jött ki megjavítani, írja a Kisalföld.

A férfi egy mozgáskorlázottoknak rendezett eseményről késő este ért haza, de a lakásába már nem tudott feljutni.

A szomszéd lépcsőházban kint volt egy telefonszám, felhívtam. Egy férfivel beszéltem, azt mondta, mit kódorgok én éjszaka az utcán, éjjel nem tudnak kijönni javítani. Mondtam, hogy tolószékben ülök és nem jutok fel a lépcsőn. Erre az volt a válasz, hogy oldjam meg valahogy. Éjjel fél kettőkor innen nem tudok jelezni senkinek, de ha jött is volna valaki, engem aligha visz fel tolószékkel együtt

- mesélte el a lapnak. A férfi egy szál rövidnadrágban vészelte át az éjszakát az alagsorba ragadva, mivel a portás sem tudott neki segíteni feljutni az első emeletre. A helyzet másnap kilenc órakor oldódott meg, miután megjavították a liftet.

A lap szerint nem ez volt az első ilyen eset, két utcával arrébb egy kerekesszékes nő ragadt az alagsorban két hete. Ott a liftet alkatrész híján csak másnap tudták kijavítani, ezért rokonoknál aludt.

A lifteket kezelő cég tájékoztatása szerint a lakóházaknak új szerződést kellene kötniük éjszakai kiszállásokra, de ezt nem teszik meg, mert túl drága. Az más kérdés ha valaki bennragad a liftben, akkor ugyanis mentésnek minősül az eset.