7 év börtönt kaphatna a szélsőjobboldali tévé kirúgott operatőre

2015.09.09. 11:48 Módosítva: 2015.09.09. 12:15

László Petra, az N1TV egykori operatőre fél nap alatt talán több emberhez vitte el a magyarok hírét, mint Puskás Öcsi egész életében. Csak sajnos ő nem jó értelemben. 

Már mongol oldalakon is azt mutogatják, hogy - talán nem túlzás azt mondani róla - mekkora féreg volt, a világ összes hírügynöksége hírként közölte, hogy mit csinált az operatőr. 

Tudják, hónapok óta menekülő embereket rugdosott meg, köztük gyerekeket is. 

A tette annyira súlyos, hogy még az N1TV kommentjei között is csak nagyon kevesen vették védelmükbe. Igaz, a Jobbik közeli médium azért nem kért bocsánatot a történtekért. 

László Petra kálváriája viszont valószínűleg nem ért véget azzal, hogy kirúgták, és valószínűleg ebben a szakmában soha többé nem fogják alkalmazni. De talán máshol sem. 

Tegnap este feljelentette a PM és a DK, a lehetséges büntetési tételt pedig most posztolta a Magyar Helsinki Bizottság

Mivel több embert is megrugdosott különböző felvételek szerint, cselekménye többrendbeli közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúját veti fel, ami 1-7,5 év közötti szabadságvesztéssel büntetendő.

Nagyon meglepő lenne, ha a maximális büntetést kapná, viszont így, hogy az egész világ látta, és a helyzet is teljesen egyértelmű, valószínűleg nem fogja megúszni börtön nélkül. 

Méghozzá azért, mert ő "valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt bántalmazott". A helyszínen voltak rendőrök, újságírók, de ő válogatott, és csak a menekülteket bántalmazta, így a Helsinki szerint 

kétség kívül fennáll az előítéletes motiváció.

László Petra valószínűleg csak ötperces antihős lesz az interneten, de egyelőre még nagyon pörög. Már alakult Facebook-oldal mellette és ellene is. A szégyenfala nemrég lépte át a 10 ezer lájkolót.