Erzsébet
1 °C
4 °C

7 év börtönt kaphatna a szélsőjobboldali tévé kirúgott operatőre

2015.09.09. 11:48 Módosítva: 2015-09-09 12:15:10

László Petra, az N1TV egykori operatőre fél nap alatt talán több emberhez vitte el a magyarok hírét, mint Puskás Öcsi egész életében. Csak sajnos ő nem jó értelemben. 

Már mongol oldalakon is azt mutogatják, hogy - talán nem túlzás azt mondani róla - mekkora féreg volt, a világ összes hírügynöksége hírként közölte, hogy mit csinált az operatőr. 

Tudják, hónapok óta menekülő embereket rugdosott meg, köztük gyerekeket is. 

A tette annyira súlyos, hogy még az N1TV kommentjei között is csak nagyon kevesen vették védelmükbe. Igaz, a Jobbik közeli médium azért nem kért bocsánatot a történtekért. 

László Petra kálváriája viszont valószínűleg nem ért véget azzal, hogy kirúgták, és valószínűleg ebben a szakmában soha többé nem fogják alkalmazni. De talán máshol sem. 

Tegnap este feljelentette a PM és a DK, a lehetséges büntetési tételt pedig most posztolta a Magyar Helsinki Bizottság

Mivel több embert is megrugdosott különböző felvételek szerint, cselekménye többrendbeli közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúját veti fel, ami 1-7,5 év közötti szabadságvesztéssel büntetendő.

Nagyon meglepő lenne, ha a maximális büntetést kapná, viszont így, hogy az egész világ látta, és a helyzet is teljesen egyértelmű, valószínűleg nem fogja megúszni börtön nélkül. 

Méghozzá azért, mert ő "valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt bántalmazott". A helyszínen voltak rendőrök, újságírók, de ő válogatott, és csak a menekülteket bántalmazta, így a Helsinki szerint 

kétség kívül fennáll az előítéletes motiváció.

László Petra valószínűleg csak ötperces antihős lesz az interneten, de egyelőre még nagyon pörög. Már alakult Facebook-oldal mellette és ellene is. A szégyenfala nemrég lépte át a 10 ezer lájkolót. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?