Elkapták a menekülteket ócsároló porschést

2015.09.09. 18:11

Segítesz egy menekült családot? Megöllek!

- ezt üvöltötte két nőnek egy porschés sofőr pénteken, amikor menekülteket vettek fel autójukba, amikor a Keletitől ezer ember indult az M1-M7 autópályák közös szakaszán Ausztria felé.

A rendőrség megtalálta a férfit.

Szerdán a police.hu jelentette - garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A TEK videójában már nem porschéban ül, egy kupé S-Mercedest mutatnak.  

media631

Sz. Attila 40 éves biatorbágyi lakost kora délután a XII. kerületben fogták el, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra vitték, és őrizetbe is vették.

A férfi egy fehér szlovák rendszámú Porsche kabrióval ragadt pénteken az autópályán keletkezett dugóban. A kocsiból kiszállva rátámadt egy magyar kisbusz vezetőjére és utasaira. Az esetet a 24.hu kamerája rögzítette is.

A buszt vezető nő megsajnált, majd felvett autójába egy szír családot, akik kisgyerekkel gyalogoltak a sztrádán, és lemaradtak a menekültek fő csoportjától.

Sz. Attila durván szidalmazta a nőt és az utasokat. A kisbusz oldalát többször megütötte, és arra szólította fel a bevándorlókat, hogy azonnal szálljanak ki a járműből. Azt is mondta, hogy ha nem teszik, akkor kézigránátot dob a kocsiba.