2024. június 18. 18:00 ÉLŐ
Törökország 0
Georgia 0
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália
Csehország

Nem kért elnézést, de megbánta a tettét László Petra

2015.09.10. 21:53

A Magyar Nemzethez küldött levelében reagált a menekültek elleni tettével már az egész világ előtt ismertté váló László Petra. Az operatőr a napilap megkeresésére válaszolt, mi is ezt idézzük:

„Őszintén sajnálom a történteket. Csak mostanra tudtam összeszedni annyira magam, hogy írjak. Gyakorlatilag sokkos állapotban vagyok attól, amit csináltam és attól, amit csináltak velem.

Kamerával forgattam, több száz migráns kitört, áttörték a rendőrkordont, egyikük nekem rontott és én megrémültem. Féltem, ahogy özönlöttek felém, és akkor elpattant bennem valami. Kamerával a kezemben nem láttam, hogy kik jönnek felém, csak arra gondoltam, hogy megtámadtak és meg kell védenem magam. Nehéz jó döntéseket hozni olyankor, amikor az ember pánikban van és sok száz ember rohan szembe vele. Nekem akkor, abban a pillanatban ez nem sikerült. Nagyon sajnálom a történteket és családanyaként külön sajnálom, hogy a sors pont egy gyereket sodort az utamba, ezt akkor nem is észleltem. Pánikba estem, ahogy látom magam a felvételeken, mintha nem is én lennék. Tettemet őszintén megbántam, és vállalom érte a felelősséget.

Nem vagyok szívtelen, gyermekeket rugdosó rasszista operatőr. Nem szolgáltam rá sem az ellenem folyó politikai boszorkányüldözésre, sem a mocskolódó, sokszor halálos fenyegetésekre. Csak egy nő vagyok, egy azóta munkanélkülivé vált kisgyerekes anyuka, aki egy pánikhelyzetben hozott egy rossz döntést. Őszintén sajnálom.

László Petra”

A rendőrség péntek reggel közölte, hogy kihallgatták a nőt, gyanúsítottként

A Jobbik-közeli radikális N1TV operatőre a röszkei gyűjtőpontnál forgatott, amikor a menekültek áttörték a rendőrsorfalt. A nemzetközi sajtó mellett az Index kamerája is rögzítette, ahogy a kavarodásban László Petra először belerúg egy kisgyerekbe, majd konkrétan elgáncsolja a gyerekével rohanó szír édesapát, akiről azóta kiderült, hogy az Iszlám Állam megkínozta. A sajtó napok óta nem tudta elérni, a Magyar Nemzetnek sikerült először. Tettéért akár 7 év börtönt is kaphat.