2,6 milliárd forintos fejlesztés indult két budapesti fürdőben

2015.09.14. 15:41
Elkezdődött a Paskál fürdő fejlesztése, és a Széchenyi fürdő gépészeti korszerűsítése. Az üzemeltető, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) bejelentette, hogy a két fejlesztésre együtt közel 2,6 milliárd forintot költenek.

Az idei kitűnő forgalmi eredményeknek köszönhetően a BGYH bevételéből új fejlesztések megvalósítására készül. A Paskál fürdő fejlesztésével párhuzamosan mintegy 1,5 milliárd forintból korszerűsítik Európa legnagyobb műemlék gyógyfürdőjének, a Széchenyi Gyógyfürdőnek a gépészeti berendezéseit.

A Paskál fürdő jelenlegi területén 1,1 milliárd forintos beruházással új, csaknem 1400 négyzetméteres fürdőépületet építenek, amit kiegészít egy 900 négyzetméteres pince, és tetőterasz. A fedett földszinti részen tanmedence, baba medence, gyógymedence, vízi-bár, és élménymedence is épül. A 2016 júniusig tartó felújítás során épülnek szaunák, kezelőhelyiségek, felújítják és átalakítják a medencéket, öltözőket is.

A BGYH az MTI-vel azt közölte, hogy a Széchenyi Gyógyfürdőben most megkezdődött gépészeti korszerűsítés a hideg- és termálvizes kutak rekonstrukciója mellett jellemzően az alagsori alapvezetékekre és gépházakra fókuszál. A beruházás 18 hónap alatt, folyamatos nyitva tartás mellett valósul meg.

Emlékeztetnek: a gyógyfürdő az elmúlt években három, összesen több mint 3 milliárd forint értékű, jelentősebb felújításon esett át. Mindhárom korábbi nagyfelújítás a legsürgősebb, a vendégforgalom által közvetlenül érintett területekre korlátozódott, érintetlenül hagyva az esetenként 50-60 éves gépészeti rendszereket és vezetékeket.

A BGYH összesen 12 fürdőegységet üzemeltet, ebből a nyári időszakban hat - Palatinus, Dagály, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői - strandként működik.