Eltitották a vezetéstől a Hende autójába bombázó ralist

2015.09.14. 15:08

A Balassagyarmati Törvényszék hétfőn jogerősen bűnösnek mondta ki közúti baleset okozásának vétségében Vincze Márton raliversenyzőt, aki 2013. szeptember 19-én ütközött össze a Hende Csaba akkori honvédelmi minisztert szállító autóval a Nógrád megyei Nagylóc határában.

A versenyzőt 900 ezer forint pénzbüntetésre és két év hat hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a törvényszék. A vádlottnak 369 ezer 514 forint bűnügyi költséget is meg kell fizetnie.

Az ítélet ellen további fellebbezésnek nincs helye.

Tavaly novemberben 200 ezer forint pénzbüntetésre és tíz hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte Vincze Mártont a Balassagyarmati Városi Bíróság. Az első fokú ítélet nem vált jogerőssé, mert az ügyész mindkét tételnél súlyosbítást kért, a vádlott és védője pedig a járművezetéstől eltiltás miatt fellebbezett.

A tavalyelőtti karambol a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszon történt, amelyet egy szécsényi raliversenyző-páros engedély nélkül le akart zárni. Szemtanúk beszámolója szerint a honvédségi autó megkülönböztető jelzést használva kerülte ki az illegális lezárást jelző embert, majd nem sokkal később karambolozott a ralisokkal.

A baleset „negyedfrontális ütközés” volt. A raliautó levágott egy ívet, és nagy sebességgel ment a baleset pillanatában. A Honvédelmi Minisztérium akkori közleménye szerint a Hende Csabát szállító gépkocsi „a közlekedési szabályoknak megfelelően, a megengedett sebességhatárt betartva közlekedett”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport