Kiderül, agresszív ember-e a komondoros Balogh

2015.09.14. 07:42


Hétfőn tartja a második tárgyalást a vak komondoros magyarázkodásáról elhíresült  Balogh József súlyos testi sértési ügyében a Kecskeméti Járásbíróság. A egykori fideszes országgyűlési képviselő, aki még ma is Fülöpháza polgármestere, azért került bíróság elé, mert 2013. április 28-án bántalmazta az élettársát, Sz.-né Terikét, akinek betört az orr-, arc-és a járomcsontja.

Az ügy már a nyomozati szakban is Balogh fideszes frakciótagságába, majd párttagságába került, de Fülöpháza így is újraválasztotta polgármesternek tavaly októberben. A büntetőper Kecskeméten májusban kezdődött, Balogh csapongó félbeismerésével, amelyben a „süle” Havas kutyán kívül a parlamenti stresszre, közelgő falunapra és pálinkára beszedett gyógyszerre is hivatkozott. Terike nem tett vallomást, ehhez a vádlott élettársaként joga volt. Tanúskodtak viszont falubeliek, akikhez a bántalmazás után véres arccal segítséget kérni ment.

A májusi tárgyaláson az hangzott el, hogy szeptember 14-re orvosokat és szakértőket vár a bíróság, a védelem indítványára egy pszichológus szakértő azt a kérdést is megválaszolja majd: vajon agresszív ember-e a vádlott.

Balogh ügyvédje zárt tárgyalást akart elérni arra hivatkozna, hogy az „érintett személyeket rendkívül súlyos helyzetbe hozná”, ha nyilvános lenne, ami bent elhangzik. Ebből végül annyi lett, hogy tévések, kamerások csak a vádirat és majd az ítélet ismeretésekor lehetnek a teremben, de a jegyzeteket készítő újságírók végigülhetik a pert.

Az ítélet már szeptemberben meg is születhet. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, akkor hívja ezeket a segélyvonalakat: 06-40-630-006 (hétfőnként 10–14, szerdánként 14–18, péntekenként 10–14 óráig), 06-80-505-101 (este 6 és 10 között szerda és hétvége kivételével)