Újabb beépült újságíró tárta fel a röszkei tábor mocskát

2015.09.14. 17:50 Módosítva: 2015.09.14. 17:50

Jan Hunin, egy belga újságíró, aki szír menekültnek álcázva magát éppen a röszkei táborból írja tweetjeit. Valamikor szeptember hatodikán lépett be az országba, amit két szelet rántott húsról készült képpel demonstrált, majd láthattunk tőle budapesti, menekülteket fogadó civileket, a Keleti Pályaudvart az elmúlt hetekben számtalanszor látott állapotban. 

Szegény újságírónak meg kellett birkóznia azzal a problémával is, hogy a kulcsa beleesett a mosdólefolyóba, fél óra volt, míg kipiszkálta, de ugorjunk inkább az elmúlt két napban posztolt tweetjeire, amikor másnak adta ki magát.

A röszkei tábort állatkerthez hasonlítja, amit a borzasztó mocsokkal magyaráz. Kosz, mocskos sátrak, mocskos matracok, amik - teszi hozzá némi szarkazmussal - még jobbak azért, mintha egyáltalán nem lennének.

Egy másik tweetben egy férfi rendőr azt kiabálja a menekülteknek, hogy lépjenek a vonal mögé, és nem érti, azok miért nem értik, amire egy rendőr menekült nő odasúgja neki, hogy mert állatok. Az nem derül ki, hogy milyen nyelven. 

A legutóbbi tweetjében azokat a menekülteket idézi, akik végső elkeseredésükben már azt mondják, ha nem tudnak továbbmenni, felgyújtják az egész tábort.