Elhunyt Szabó Miklós, a választási bizottság LMP-s tagja

2015.09.15. 10:55

Elhunyt Szabó Miklós, a Lehet Más a Politika Nemzeti Választási Bizottságba (NVB) delegált tagja - közölte a Nemzeti Választási Iroda kedden. 

A közlemény szerint Szabó Miklós súlyos betegség következtében hunyt el hétfőn. Szabó Miklós 2009-től egészen haláláig képviselte az LMP-t az NVB-ben, illetve elődjében, az Országos Választási Bizottságban.

Az LMP közleményben azt írta, mély fájdalommal értesültek arról, hogy életének 71. évében rövid, súlyos betegség után elhunyt Szabó Miklós. Mint írták, Szabó Miklóst egész közéleti pályáján a közösség szolgálata, a tisztesség, a szó eredeti értelmében vett polgári értékrend vezérelte. 

Szabó Miklós a rendszerváltás évében, 1989-ben kapcsolódott be a politikai közéletbe, amikor belépett az SZDSZ-be, ahonnan a 1994-es koalíciókötést követően zárták ki. Az első szabad helyhatósági választások után, 1990-1991 között Budapest XIII. kerületében volt alpolgármester, majd 1991-1994 között Angyalföld polgármestere.

2002-ben a Centrum Párt országgyűlési képviselőjelöltje, illetve 2002. és 2006. között a Centrum Párt delegáltja volt az Országos Választási Bizottságban, majd a Fővárosi Választási Bizottságban. Szabó Miklós 2009 februárjában alapító tagja lett az LMP-nek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport