VS: Lázár holnap eldönti, lemond-e

2015.09.16. 21:04

A Fidesz velencei frakcióülésén jelentette be Rogán Antal, hogy kabinetfőnök lesz. A VS.hu szerint Lázár János ezzel nem ért egyet, nem szeretné, ha Rogán szervezetileg hozzá tartozna, és neki kellene felelnie a kabinetfőnök döntései miatt. A VS.hu úgy tudja, ha nem tisztázódnak a felelősségi körök Rogán és Lázár között, utóbbi csütörtökön lemond.

Az Index.hu értesülései szerint Lázár hétfőig adott ultimátumot, de a frakcióülésen más feszültségek is voltak. Friss értesülések ebben a cikkünkben.

A velencei tanácskozáson jelenlévő, kormányzati forrás a VS.hu-nak arról beszélt, Orbán kedd este hívatta be a parlamenti dolgozószobájába Lázárt. Ekkor közölte vele, hogy Rogán lesz a kabinetfőnöke.

Lázár a személyi döntéseket a VS kormányzati forrása szerint “egész pályás letámadásnak”, “ultimátumszerűnek” nevezte. Azt kifogásolta, nem világos, miért felelne Rogán, és miért Lázár. A Miniszterelnökséget vezető miniszter mindenképp szeretné elkerülni az olyan helyzeteket, hogy a politikai irányvonalról Rogán dönt, ezek miatt viszont Lázárt interpellálná az ellenzék az Országgyűlésben. Nem szeretné azt sem, hogy ráégjenek azok az V. kerületi ügyek, amelyek miatt a hatóságok nyomoznak - mondta az ügyet ismerő kormányzati forrás.

Elfogadható konstrukció lenne ugyanakkor Lázár számára, ha Rogán és a stábja hivatalosan a miniszterelnök alá tartozna. Orbán szerda este hétkor kezdte el helyzetértékelő beszédét a zárt frakcióülésen, a menekültkrízis mellett valószínűleg személyi kérdéseket is érinteni fog. Kérdés, hogy Lázár igényéről mi hangzik majd el. Amennyiben az ügy nem rendeződik számára megfelelően, elképzelhető, hogy a csütörtöki kormányinfón lemond és parlamenti képviselőként folytatja tovább - mondta a VS-nek a frakcióülésen tartózkodó forrás.

A Figyelő pár hete arról írt, hogy Lázár német barátai tanácsára az üzleti életben próbálná ki magát.