Gumilövedékes fegyverrel lövöldöztek a belvárosban

2015.09.20. 11:04

Verekedés, dulakodás alakult ki és egy gumilövedékes fegyverből több lövés is eldördült vasárnapra virradóra egy VII. kerületi szórakozóhelynél, a történtek során egy ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült - közölte az MTI megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség közlése szerint hajnali fél egykor kaptak bejelentést arról, hogy egy VII. kerületi szórakozóhely előtt verekedés, hangoskodás volt, lövéseket hallottak. Hozzátették: a rendelkezésre álló adatok szerint egy 10-15 tagú társaság tagjai szóváltásba keveredtek a szórakozóhely biztonsági embereivel, ebből alakult ki a tettleges konfliktus. A dulakodás közben egy gumilövedékes fegyverből több lövés is eldördült.

A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitánysága csoportos garázdaság és súlyos testi sértés bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A gumilövedékes fegyvert, mármint olyan, itthon is kapható fegyvert, ami nem egybeszerelt lőszert tüzel, hanem amiben riasztólőszer elsütésekor keletkező gáz löki ki az elé beszuszakolt gumigolyót, 18 év fölött bárki vásárolhat, de közterületen viselni nem lehet ilyesmit. Hivatalosan az ilyen fegyverek muzeális lőfegyverek, hasonlóan például az elöltöltős, fekete lőporos puskákhoz.