Fidesz nélkül maradt a kormányoldal libanoni orvosa

2015.09.22. 17:31
Újjáalakult a Fidesz nyár elején feloszlatott edelényi szervezete, de a párt korábbi országgyűlési képviselője, Daher Pierre már nincs a tagok között.

A párt országos választmányának határozata alapján Demeter Zoltán választókerületi elnök szervezhette újra a városi csoportját. A helyi Fidesz öt hónapos pihenő után szeptember 14-én 21 fő részvételével jött létre, elnöknek Loj Balázst választották.

A városi kórházat is irányító Daher Pierre az Index kérdésére azt mondta, nem kihagyták, ő nem akart csatlakozni az edelényiekhez. Mint mondta, Miskolcon lakik, ezért a későbbiekben ott akar újra belépni a pártba.

Az edelényi fideszesek között már a 2010-es választások előtt kitört a belháború, ami a következő ciklust végig is kísérte. A balhék miatt a párt korábbi képviselője, Molnár Oszkár helyett Daher Pierre libanoni származású orvost jelölte a Fidesz országos választmánya a parlamenti képviselőjelöltnek.

Molnár Oszkár, a település polgármestere azonban továbbra is bírta a helyi pártszervezet jelentős részének szimpátiáját, így 2010 áprilisában – a Jobbik külső támogatásával – függetlenként megverte Dahert. Daher végül egy megüresedett listás helyen került az országgyűlésbe.

A választások után a Fidesz-tagok körülbelül 60 százaléka kilépett, illetve bojkottálta a taggyűléseket, az aktív tagok pedig két táborban csatároztak egymással. A harcból a helyi erős ember, a most ismét megválasztott Loj Balázs került ki győztesen, Dahernek sem a helyi elnökséget, sem a 2014-es jelöltséget nem sikerült elcsípnie.

A választókerületi elnök és országgyűlési képviselő Demeter Zoltán ellenben az ősszel újraválasztott Molnár Oszkár polgármesterrel jó kapcsolatot ápol. Ennek tudható be, hogy Demeter Zoltán az edelényi Fidesz-elnök Loj Balázst jelölte Molnár Oszkár alpolgármesterének.

A zavaros állapotok és kibékíthetetlen ellentétek miatt az országos választmány áprilisban feloszlatta az edelényi szervezetet.