Akár 200 milliós is lehet Lagzi Lajcsiék rezsije

2015.09.29. 15:54

Egyre nagyobb számok merülnek fel Lagzi Lajcsiék közműcsalásával kapcsolatban. Csütörtökön még azt írtuk, 30 millió forint körüli összegben lophatták meg a közmű-szolgálatatókat, de a Blikk információi szerint összesen ennél is jóval több pénzről, akár 200 millióról is szó lehet.

A múlt kedden őrizetbe vett Galambos Lajos a feleségével és egy harmadik társukkal a vád szerint több ingatlanjukban is különféle trükkökkel kerülték meg a közüzemi mérőórákat, így a szolgáltatóknak csak a valós fogyasztás töredékét fizethették.

A Blikk szerint G. Lajos sajátos rezsicsökkentési programja az eddig gyanítottnál is kiterjedtebb volt. Csak a Boglárka lakópark be nem fizetett gázszámlája 30 milliós, ugyanitt a villanyszámla 50, a vízszámla pedig több 10 millió forinttal szaladt meg. A lap szerint az összes érintett ingatlan "a legalsó becslések szerint" meg sem áll 200 millióig. Gyugyi Csilla, a Pest Megyei főügyészség szóvivője a lapnak azt nyilatkozta, hogy a Lagzi család által okozott teljes kár még előttük se ismert pontosan.