Varga: Államtitkárság irányítja majd a NAV-ot

D NOE20131217024
2015.09.29. 06:31

A minisztériumi és hatósági szakemberekből, valamint a szakmát és a vállalkozásokat képviselő hozzáértőkből álló grémium megállapításai alapján több ponton is módosulhat a NAV szervezete - erről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszélt a kormányközeli Magyar Időknek adott interjújában

A következő változások várhatóak:

  • Az adóhivatalt a jövőben a szaktárca államtitkársága irányítja majd, mégpedig úgy, hogy a minisztériumi államtitkár egyben a hivatal vezetője lesz. 
  • A NAV - eddigi - központi irányítóegysége a jövőben a nemzetgazdasági tárca berkeiben működne tovább.
  •  Megszűnne a hivatal hét régiós igazgatósága: ezeknek az egységeknek a munkatársai elsősorban a megyék munkáját segíthetik majd. 

Mindez már január elsején hatályba lépne. 

Mit jelent ez a dolgozó nép számára?

Például azt, hogy a kormányhivatalokban is lenne NAV-ügyfélszolgálat magánszemélyeknek és cégeknek is. Azt persze egyelőre nem tudni, hogy pontosan mit tudnának ott intézni, Varga Mihály ugyanis ezzel kapcsolatban azt mondta: így módjuk nyílna az embereknek arra, hogy lakóhelyükhöz, székhelyükhöz közel eső helyen juthassanak érdemi adóügyi információkhoz

Végül egy rossz hír a NAV-osoknak:

Kirúgások lesznek. Varga Mihály szerint a NAV a jelenlegi 23 ezres létszám helyett a későbbiekben kisebb állománnyal működik majd.