2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

A NAV új vezetőjének sincs nyelvvizsgája

2015.09.30. 11:23

Egy ország mosolygott/sírt azon, amikor Vida Ildikó nagy csinnadrattával neki akart menni André Goodfriendnek, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ideiglenes ügyvivőjének a Nagy Kitiltási Botrány miatt, csak azt felejtette el, hogy ehhez beszélni kellene angolul, ami neki sajnos nem ment.

A Fidesz most megtalálta Vida Ildikó tökéletes utódját a NAV élén Tállai András személyében. A Pénzügyi és Számviteli Főiskolát végzett politikusról az Átlátszó kérdezte meg NGM-et, hogy csak véletlen-e, hogy Tállai önéletrajzából mindenhol hiányzik az idegen nyelv ismerete, hovatovább a nyelvvizsga megléte. A minisztérium válaszából pedig kiderül: Tállainak nincs nyelvvizsgája.

„A tervek szerint – a hatóság munkáját a jövőben a szaktárca államtitkársága irányítja majd, mégpedig úgy, hogy a minisztériumi államtitkár (Tállai András) egyben a hivatal vezetője lesz. A NAV – eddigi – központi, irányítóegysége a jövőben a nemzetgazdasági tárca berkeiben működne tovább. Ezzel párhuzamosan megszűnne a hivatal hét régiós igazgatósága: ezeknek az egységeknek a munkatársai elsősorban a megyék munkáját segíthetik majd" − mondta Varga Mihály.

Tállairól portré híján most csak a legkedvesebb történetet osztanánk meg: ő volt az, aki Orbán Viktort olyan festménnyel ajándékozta meg, amin a közismerten focirajongó Miniszterelnök Úr az Aranycsapat legendájával, Puskás Öcsivel látható. Megérte.