Bezárják a debreceni menekülttábort

2015.10.02. 13:40 Módosítva: 2015.10.02. 13:51

Kósa Lajos és Pósán László Debrecenben bejelentette, hogy november végéig kiürítik, bezárják és felszámolják a debreceni Sámson úton lévő menekülttábort. A belügyminiszter hamarosan a kormány elé terjeszti a javaslatot, közölte a 424.hu nevű debreceni portál. A Dehir.hu cikke szerint az állami tulajdonú épületben a készenléti rendőrség egységeit fogják majd elhelyezni.

Ahogy azt korábban megírtuk, Orbán Viktor debreceni látogatása során már májusban jelezte, eltökélt abban, hogy bezáratja a városban található intézményt. A miniszterelnök azt mondta:

Azt akarjuk, hogy ne jöjjenek többen. Akik itt vannak, menjenek haza!

Július közepén aztán kiderült az is, hogy a kormány arra törekszik, hogy megszüntetik az eddigi, városok belterületén működő táborokat, és helyettük olyan sátortáborokat hoznak létre, amelyek nagyobb távolságra vannak a környező településektől.

Kósa pénteken azt mondta, hogy a debreceni tábor eleve rossz helyen van, hiszen a déli és az ukrán határ is messze van tőle, akkor lenne értelme nyitva tartani, ha a menekültek Románia felől érkeznének.