Árpád
-2 °C
4 °C

Embert csempészett, kitiltották Vas megyéből

2015.10.02. 13:29

A kőszegi járásbíróság másfél év felfüggesztett börtönre ítélt egy magyar embercsempészt, és mellékbüntetésül három évre kitiltott Vas megyéből, írja az MTI.

A férfi pénzért vitt külföldieket a magyar-osztrák határhoz, Lövő és Ólmod közelébe szeptember 5-én. A migránsok a zöldhatáron át is jutottak Ausztriába, az embercsempészt később elfogták a kőszegi járőrök. Az ítélet jogerős.

A bíróságok viszonylag ritkán alkalmazzák mellékbüntetésként a kitiltást, tavaly kilencszer éltek ezzel a lehetőséggel. Két embercsempész volt köztük.

A kitiltás

57. §

(1) E törvényben meghatározott esetekben azt, akinek ott tartózkodása a közérdeket veszélyezteti, egy vagy több településről, vagy egy település, illetve az ország meghatározott részéből ki lehet tiltani.

(2) A kitiltás legrövidebb tartama egy év, leghosszabb tartama öt év.

(3) A kitiltás tartama az ítélet jogerőre emelkedésével kezdődik. Ha a kitiltást szabadságvesztés mellett szabják ki, annak tartamába nem számít bele az az idő, amely alatt az elítélt a szabadságvesztést tölti, illetve amíg kivonja magát a szabadságvesztés végrehajtása alól. Ha a feltételes szabadságot nem szüntetik meg, a feltételes szabadságon töltött időt a kitiltás tartamába be kell számítani. (forrás: Btk.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?