Megvan az új egészségügyi államtitkár

2015.10.03. 10:23 Módosítva: 2015.10.03. 10:32
A debreceni Ónodi-Szűcs Zoltán PhD-hallgató, állami intézményt vezet és profi kosaras volt. Igen, tényleg kosárlabdázó, nem pedig focista!

Ónodi-Szűcs Zoltán, az állami egészségügyi ellátórendszer fenntartásáért felelős intézet (ÁEEK) jelenlegi főigazgatója lesz az új egészségügyi államtitkár – ezt a magát a magát kormánypárti lapként hirdető Magyar Idők, úgyhogy ők valószínűleg csak tudják. 

Zombor Gábor szeptember 30-i hatállyal mondott le személyes és családi okokra hivatkozva, szívproblémái miatt, azóta Beneda Attila helyettes államtitkár megbízottként vette át a helyét.

Kosaras PhD-s igazgató

Ónodi-Szűcs Zoltán 1966-ban született Debrecenben, orvos és egészségügyi szakmenedzser, de a Magyar Idők szerint jelenleg is tanul: a Corvinus Egyetem PhD-hallgatója. Amikor 1991-ben elvégezte az általános orvoskart, profi kosárlabdázó volt, egészen 1995-ig, és egy egészségügyi informatikai cégnél vállalt munkát. 

Ónodi-Szűcs Zoltán
Ónodi-Szűcs Zoltán
Fotó: weborvos.hu

2003-ban nevezték ki a debreceni Városi Egészségügyi Szolgálat élére, amelynek átalakítását követően 2004 októberétől a VESZ Egészségügyi Szolgáltató Kht. és VESZ Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója volt.

2006-tól a debreceni Kenézy Kórház főigazgatójaként dolgozott, levezényelte az intézmény gazdasági társasággá alakítását, majd a Kenézy Kórház Zrt. vezérigazgatója, később a debreceni Egészségügyi Holding Zrt. igazgatóságának elnöke lett.

2012 februárjától a központosított kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) Észak-Alföldi régiójának területi igazgatója volt.

2014 október 1-jétől, nem sokkal Zombor Gábor érkezését követően bízták meg a GYEMSZI főigazgatói feladatainak ellátásával. Az intézmény az óta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) nevet viseli.