17 évesen megölte csecsemőjét, 17 évvel később kapták el

2015.10.06. 10:33

Napra pontosan 17 évvel azután fogtak el egy 34 éves nőt, hogy megölte a csecsemőjét Székesfehérváron, írja a Zsaru magazinra hivatkozva a Police.hu. A lap szerint az újszülöttet 1998. október elsején találták meg egy kukában. A kislány holtteste ágyneműbe és zacskóba volt bugyolálva, a szájába gyerekzoknit tettek.

17 évvel ezelőtt a rendőrök nem találták meg a tettest, bár a látókörükbe került egy fiatal nő, aki a lakók beszámolója szerint a gyilkosság időpontjában furcsán viselkedett. Akkor egy nem rendőrség által elrendelt nőgyógyászati vizsgálat tisztázta őt, de később kiderült, hogy csak egy célirányosan a közelmúltbéli terhességre irányuló nőgyógyászati vizsgálat állapíthatta volna meg egyértelműen, szült-e a csecsemő megtalálása előtti időszakban.

A lap beszámolója szerint a rendőrség rendelkezésére állt DNS-minta a feltételezett anyától, és ezt össze akarták vetni az első számú gyanúsított genetikai struktúrájával. Emiatt keresték meg most október elsején B. Katalint, aki nem tiltakozott, amikor közölték vele, hogy miért akarják kihallgatni. Mindössze csak annyit kérdezett, hogy "mit kaphatok én ezért?".

Elmondása szerint a baba születésekor nagyon megijedt, rossz döntést hozott, megbánta tettét, és azóta várta, hogy mikor derül ki a bűne. A székesfehérvári nő emberölés bűntettével gyanúsították meg, szabadlábon védekezik.