Lagzi Lajcsi ügynök volt

D  MI20150924001
2015.10.07. 06:51

Egy rég napvilágot látott, de eddig a sajtóban meg nem jelent információt hánytorgatott fel a Blikk Galambos Lajosról, ismertebb nevén Lagzi Lajcsiról. A mulatósatya 14 évvel ezelőtt megjelent önéletrajzi könyvében vallotta be, hogy ügynök volt, a III/III-asok közé szervezték be. 

Lajcsi a saját bevallása szerint megúszta a sorkatonaságot, némi családi hátszéllel a bakaságot a gyengélkedőn töltötte, majd az akkor már viszonylag ismert lakodalmas zenész bekerült a néphadsereg zenekarának fúvós szekciójába, amivel külföldre is utazhatott. 

Egy nyugatnémet hakni előtt hívták be a III/III-ba, első munkája állítólag csomagszállítás volt. A könyve szerint Lajcsinak ezután jöttek volna a komolyabb küldetések, azonban szintén családi fondorlattal elkerülte, hogy „húzósabb” bevetéseken vegyen részt. 

Apjával mesteri fedősztorit találtak ki: ha Lajcsi „beiszik”, mindent kifecseg, márpedig a németeknél sok a sör, könnyen felönthet a garatra, az iszákos ember pedig nem való ügynöknek, mert megbízhatatlan. Lajcsi a saját bevallása szerint nem jelentett, pedig még az útlevele bevonásával is megfenyegették. 

De mindez már történelem. 

Messziről jött ember pedig azt mond, amit akar.