Az ügyész tollával rajzolgatott a kétéves Ellah, amíg kiutasították a családját

2015.10.09. 11:12

Az elmúlt két napban 17 ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, köztük volt a 25 éves szíriai kurd F. Ali Sara is, aki október 6-án jött át Mórahalomnál a kerítésen átvágott lyukon keresztül.

A Délmagyar beszámolója szerint a nővel volt a tárgyalóteremben kétéves kislánya, Ellah is. Ugyanis hiába szól a Btk. úgy, hogy 14 éven aluli nem tartózkodhat a tárgyalóteremben, a bírónő úgy döntött, hogy a gyereknek az anyjánál a helye.

Az alig egyórás tárgyaláson a kislány az ügyésztől kapott tollal rajzolt, majd szaladgált, végül édesanyjával együtt hallgatta az elmarasztaló ítéletet

- írja a lap.

Fotó: Segesvári Csaba / délmagyar.hu

A 25 éves anya elmondta, hogy megölték az apósát és az anyósát, amikor az Iszlám Állam elfoglalta Kobanit. Mivel gyerekeket is lefejeztek, úgy döntöttek, hogy elmenekülnek. A lábfején megsérült nő kétéves kislányával, súlyosan beteg férjével és annak testvérével érkezett Bulgárián és Szerbián át Magyarországra.

Egy embercsempész vezette csoporthoz csatlakoztunk. A férfi a kerítésig kísért, ahol egy hatalmas lyukon átmásztunk, majd futásnak eredtünk. Az egészet a gyerekért csináltam

- mondta a bíróságon a nő sírva.

A bírónőt azonban nem hatotta meg a történet, az anya büntetése - ahogy eddig szinte minden esetben - Magyarországról való kiutasítás lett.

A szegedi bíróságon tiltott határátlépés miatt eddig 404 ítélet született összesen, mindenkit bűnösnek találtak, és mindössze 13 fellebezés volt. Az ítélet 194-szer 1 év, 206-szor 2 év kiutasítás lett. A 404-ből csak 4 szokatlan ítélet volt: egy esetben 3 évre, egy másikban 5 évre utasítottak ki Magyarországról egy menekültet. Ketten pedig megúszták kiutasítás nélkül, megrovással.

Az Index menekülttérképe itt elérhető.