Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Az ügyész tollával rajzolgatott a kétéves Ellah, amíg kiutasították a családját

2015.10.09. 11:12

Az elmúlt két napban 17 ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, köztük volt a 25 éves szíriai kurd F. Ali Sara is, aki október 6-án jött át Mórahalomnál a kerítésen átvágott lyukon keresztül.

A Délmagyar beszámolója szerint a nővel volt a tárgyalóteremben kétéves kislánya, Ellah is. Ugyanis hiába szól a Btk. úgy, hogy 14 éven aluli nem tartózkodhat a tárgyalóteremben, a bírónő úgy döntött, hogy a gyereknek az anyjánál a helye.

Az alig egyórás tárgyaláson a kislány az ügyésztől kapott tollal rajzolt, majd szaladgált, végül édesanyjával együtt hallgatta az elmarasztaló ítéletet

- írja a lap.

Fotó: Segesvári Csaba / délmagyar.hu

A 25 éves anya elmondta, hogy megölték az apósát és az anyósát, amikor az Iszlám Állam elfoglalta Kobanit. Mivel gyerekeket is lefejeztek, úgy döntöttek, hogy elmenekülnek. A lábfején megsérült nő kétéves kislányával, súlyosan beteg férjével és annak testvérével érkezett Bulgárián és Szerbián át Magyarországra.

Egy embercsempész vezette csoporthoz csatlakoztunk. A férfi a kerítésig kísért, ahol egy hatalmas lyukon átmásztunk, majd futásnak eredtünk. Az egészet a gyerekért csináltam

- mondta a bíróságon a nő sírva.

A bírónőt azonban nem hatotta meg a történet, az anya büntetése - ahogy eddig szinte minden esetben - Magyarországról való kiutasítás lett.

A szegedi bíróságon tiltott határátlépés miatt eddig 404 ítélet született összesen, mindenkit bűnösnek találtak, és mindössze 13 fellebezés volt. Az ítélet 194-szer 1 év, 206-szor 2 év kiutasítás lett. A 404-ből csak 4 szokatlan ítélet volt: egy esetben 3 évre, egy másikban 5 évre utasítottak ki Magyarországról egy menekültet. Ketten pedig megúszták kiutasítás nélkül, megrovással.

Az Index menekülttérképe itt elérhető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?