Őz helyett vadásztársát lőtte meg

2015.10.11. 10:15

A rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást a Bélmegyer külterületén történt 2014-es vadászbaleset ügyében.

Egy férfi a Romániából érkezett vendégét autóval vitte ki a határra vadászni. Az anyósülésen utazó férfi egy őzet akart meglőni, ezért kiszállt az autóból, majd az autó tetején megtámaszkodva lőtt, de valamilyen elképzelhetetlen szerencsétlen módon belőtt az autóba, súlyosan megsebesítve a sofőrt, vadásztársát.

A Békési Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el és az eljárásba több szakértőt is bevont. A nyomozás adatai alapján az autót vezető vadászt, aki a lövés leadásának idején a kocsi vezetőülésében ült, vélhetően nem a lövedék, hanem a jármű tetejéből kiszakadt vasszilánk sebesítette meg.

Kiderült, a lövést leadó vendégvadász nem is rendelkezett vadászati engedéllyel, a lövés előtt pedig nem volt elég körültekintő. A lövés következtében a sebesült férfinél a sérülés következtében maradandó fogyatékosság, súlyos egészségromlás alakult ki.

A rendőrség a nyomozást 2015. október 8-án lezárta. A román állampolgárságú férfival szemben a vád: maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport