Kiskorú intézeti lányokat futtatott a kaposvári taxis

2015.10.12. 09:22 Módosítva: 2015.10.12. 09:22
Vádat emeltek a kaposvári taxis ellen, aki kiskorú intézeti lányokat vett rá prostitúcióra – írja közleményében a kaposvári járási ügyészség.

Az elsőrendű vádlott 2011-2012-ben kezdett Kaposváron és környékén nőket, köztük intézetben nevelt kiskorúakat férfiakhoz szállítani, akiknek pénzért szexuális szolgáltatást nyújtottak. Amikor hallott erről a másik három vádlott, megkérték a taxist, hogy nekik is „szerezzen pénzért szexuális szolgáltatást nyújtó nőket”.

A taxis 2012. augusztusától 2015. januárjáig összesen 12 nőt – köztük 10 kiskorút – szervezett be a többi vádlott és más férfiak kérésére. A nőket mindig a taxis szállította a férfiak lakására vagy a velük egyeztetett a helyre, a kuncsaftok néhány ezer és tízezer forint közötti összegeket fizettek a szexuális szolgáltatásért a nőknek, akik a pénz egy részét átadták a taxisnak.

A nők életkorával valamennyi vádlott tisztában volt. Több kiskorú lány a taxis rábeszélésére határozta el, hogy kipróbálja a prostitúciót.

Az ügyészség 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat 4 férfival szemben. A taxis előzetes letartóztatásban van, a járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést és közügyektől és járművezetéstől eltiltást, társai esetében felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.