Bonifác
10 °C
16 °C

Lecserélte Vona helyetteseit a Jobbik

2015.10.13. 09:24

Lecserélte parlamenti frakcióvezető-helyetteseit a Jobbik, emellett számukat négyről háromra csökkentette hétfőn - tudta meg a Magyar Nemzet. 

Az eddigi frakcióvezető-helyettesek, Gyöngyösi Márton, Sneider Tamás, Volner János és Z. Kárpát Dániel munkáját a Jobbik hétfői döntése értelmében Dúró Dóra, Lukács László és Staudt Gábor veszi át. Ugyanakkor Farkas Gergely általános frakcióvezető-helyettes, Bana Tibor pedig frakcióigazgató lesz a továbbiakban is.

A négy helyettes számát azért csökkentették háromra, mert maga a frakció is kisebb lett a párt első parlamenti ciklusához képest.

Gyöngyösi Márton az MTI-nek elmondta: a parlamentbe való bekerülésükkor, 2010-ben alakították ki az eddigi rendszert, amiben az általános frakcióvezető-helyettes mellett négy másik helyettes is volt.

Vona Gábor frakcióvezető úgy értékelte, hogy az eddigi helyettesek nagyon leterheltek, hiszen Sneider Tamás, Z. Kárpát Dániel, Volner János egyúttal a párt alelnökei, én pedig a külpolitikáért vagyok felelős - számolt be a döntés hátteréről Gyöngyösi Márton.