Stroke-gyanús beteget szállított a mentő, de a futóverseny miatt elterelték

D  AS20151011019
2015.10.13. 11:56

Vasárnap délelőtt és délután is futóversenyt rendeztek Budapesten, és mivel több fő közlekedési útvonalat is érintett a verseny, ezért lezárások is voltak. Az Index egyik olvasója arról számolt be, hogy vasárnap délelőtt még egy szirénázó mentőautót sem engedtek el a verseny miatt. 

„A Batthyány tér felé mentem gyalog a Fő utcán. A Batthyány felől a jött velem szembe egy szirénázó mentő (...). A Halász utcánál állt egy rendőr, minden autót leterelt a rakpart felé. A mentő megállt, beszéltek pár szót, a mentő továbbment. A Jégverem utcánál újabb kordon, újabb rendőr. Na, ott már nem engedték tovább” – írta az olvasó.

Megkerestük az Országos Mentőszolgálatot, ahol Györfi Pál szóvivő az esettel kapcsolatban a következőket írta: „A mentőegység egy stabil állapotú, stroke-gyanús beteggel a Szent Imre Kórház felé tartott, amikor a lezáráshoz érkeztek. A rendőr tájékoztatta őket arról, hogy futóverseny zajlik, ezért a futók biztonsága érdekében a mentő más útvonalon haladt tovább. A néhány perces kerülő a betegnél nem okozott állapotromlást.”