Olivér
5 °C
8 °C

Bejárati ajtóval vesztegették meg a kórházi vezetőt

DKRCS20130228004
2015.10.14. 09:29

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség a győri kórház gazdálkodásért felelős egykori vezetője és négy társa ellen, minősített hűtlen kezelésért, csalásért és vesztegetésért.

A vád szerint a vezető 94 780 831 forint vagyoni hátrányt és kárt okozott.

A vádlott 2012 és 2014 között szerződést kötött egy kft.-vel a klímaberendezések karbantartására, noha a kórháznak voltak erre alkalmazottjai. A túlszámlázásokkal több mint 90 millió forintos kárt okozott.

Emellett havi 332 ezer forintért egy másik céggel is szerződött a kórház nővérhívó rendszerének karbantartására. A számlákat befogadta, noha a szerződésszerű teljesítés nem történt, mivel "úgysem kellett a nővérhívókkal semmit sem csinálni” – állt a Győri Járási Ügyészség közleményében.

A kiszámlázott összeg harmadát a kórházi gazdasági vezető maga kapta meg. A vád szerint a kórház több szerződéses partnerét vette rá a valós értéken felüli számlázásra, a különbözet egy részét magának juttatva.

Ezen kívül az egyik szerződött kft 2013-ban a kórházi vezető balatoni nyaralába egy bejárati ajtót is beszerelt, ellenszolgáltatás nélkül, a szerződési viszony fenntartása érdekében.

A kórház egykori vezető beosztású alkalmazottját különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és négy rendbeli minősített vesztegetés elfogadásának bűntettével vádolja, ami 5-15 év szabadságvesztéssel büntethető. A kft. vezetője minősített csalásért és vesztegetésért, a további vádlottak minősített vesztegetésért állnak bíróság elé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?