Olivér
5 °C
8 °C

Lángoló autó miatt kiürítették a Corvin Plázát

2015.10.14. 11:46

Kigyulladt a Corvin Pláza mélygarázsában egy autó szerdán, 11 óra előtt néhány perccel. A füst a garázs szintjéről a vásárlótérbe is beszivárgott, emiatt ki kellett üríteni a józsefvárosi épületet.

A tűzoltók az autót megtalálták és a tüzet eloltották, és működésbe lépett az épület szellőzőrendszere is. – közölte a katasztrófavédelem.

Nem volt túl operatív az evakuálás

„A kiürítés teljesen némán zajlott, én 10:48-kor még fizetni tudtam a parkolásért az egyik automatánál, amikor feltűnt a lenti sziréna zaja és hogy a tűzzáró ajtók le vannak zárva. Felmentem egy szinttel feljebb, ahol az infó pultban már senkit nem találtam. Végülis a személyzet hagyja el elsőnek a süllyedő hajót. 11 óra 11 perckor ürült ki nagyjából a pláza” – írta egy olvasónk. 

A hosszas kiürítés oka nem az épület mérete, hanem inkább az a szerencsetlenkedés volt, amit a személyzet bemutatott. A tűz ideje alatt ki-be lehetett setálni az épületben, miközben a boltok sorra zártak be. Volt olyan bolt, ahonnan úgy távozott a személyzet, hogy később vissza kellett menniük megnézni, nem zártak-e be véletlenül vásárlót.

A hangszórókból általában folyamatosan szól valami zene, mégsem mondta be senki, hogy az epületet el kell hagyni. A kijárathoz minimum 12 perccel később érkeztem úgy, hogy végre volt ott valaki (egy alacsony hölgy, aki legalább tudott angulul) és kérte a befelé menő embereket, hogy ne menjenek be. Mire ez bekövetkeztett, én legalább háromszor mentem ki és vissza az épületbe. A tűzoltók munkáját az is nehezítette, hogy a fotocellás ajtókat az őrök nem hagyták nyitva, így folyton várniuk kellett, mire az kinyitott.”

Ha ott van a környéken vagy ott lakik a közelben, írjon nekünk és küldjön képet erre az e-mail címre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?