Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egészségügyi államtitkár: A hálapénz magától kikopik

2015.10.19. 09:00

A valós betegigényekhez kell igazítani az ellátást, mondta többek között Ónodi-Szűcs Zoltán új egészségügyi államtitkár, aki több lapnak is interjút adott.

Az MTI-nek azt mondta, tovább kell erősíteni az alapellátást további kompetenciákkal. Szerinte sokszor csak azért kell a beteget szakellátásba küldeni, mert a háziorvosnak bizonyos gyógyszerre nincs receptírási joga, illetve az ellátórendszer több pontjára – például gyógytorna – csak a szakorvos utalhat be.

Az ágazatban dolgozók bérhelyzetéről azt mondta, először tiszta viszonyokat kell teremteni a munkaadó és munkavállaló között, amihez jó alap az ágazati kollektív szerződés. Szerinte ha az ellátás transzparens lesz, a viszonyrendszerek pedig működőképesek, a hálapénz magától kikopik a rendszerből.