Elfogták a Miskolcon talált kisfiú anyját

2015.10.21. 06:16 Módosítva: 2015.10.21. 14:33

A TV2 Tények című reggeli műsora szerint a rendőrségnek sikerült megtalálnia és elérnie telefonon annak a 3-4 év körüli kisfiúnak az anyját, akit hétfő kora délután találtak meg Miskolcon.

A csatornának a megyei rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy a nőt elérték telefonon, de a vonal hirtelen megszakadt, és azóta sem csöng ki. A nő sem előtte, sem azóta nem jelentkezett a kisfiúért. A kisfiút G.-nek hívják, Miskolcon élt az édesanyjával, akit azonban a lakhelyén sem találtak.

A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást rendelt el az ügyben. A megyei rendőrségi szóvivője szerda délben az Indexnek azt monda: továbbra is nagy erőkkel keresik az anyát. A Blikk szerda délutáni híre szerint meg is találták a nőt, akit bevittek az őrsre, és azóta is kihallgatás alatt áll.

A Blikk reggeli cikkében még azt írta, hogy a Stadion utcában talált kisfiú szinte egy szót sem szól, még a nevét sem tudja. A gyerek nem szólongatta szüleit, csak a földön üldögélt és sírt, amikor a rendőrök a járókelők hívása után kimentek érte.

Az anya bejelentett lakóhelye a Lyukóvölgyben van. A Stadion utca, ahol a kisfiút megtalálták, viszonylag távol van onnan. 

A lap szerint a kisgyerek nem különösebben vékony, és nem alultáplált. Az azonban furcsa, hogy a testén nincs sehol oltási heg, és egy nyári gumis strandcipő volt rajta. G.-t jelenleg egy kórházban tartják megfigyelés alatt.