Jobbik: A KDNP torpedózta meg a parlamenti imakápolnát

2015.10.22. 15:07

Gratulálok a KDNP-nek! Igazából csak azt adta, ami a lényege: a minap részesei lehettünk, amint hitvallást tesz igazi „értékeiről”: kicsinyes önzés, szervilizmus

– állította Dúró Dóra, a Jobbik képviselője Facebook-oldalán.

Dúró szerint lényegében a KDNP-n bukott meg, hogy imakápolnát hozzanak létre az Országgyűlésben.

A kápolna kialakítására a jobbikos Mirkóczki Ádám tett – Dúró szerint a politikai megosztottságon messze felülemelkedő – javaslatot, de Rubovszky György azzal igyekezett bagatellizálni a kérdést, hogy „az imakápolna ügyét jogilag a büfékkel (!) egy szintre süllyesztette. Ők viszont ezek után már nehezen tudnak ennél is mélyebbre.”

Rubovszky György másképp emlékszik az esetre. Mirkóczki augusztusban nyújtott be javaslatot egy országházi ökumenikus imakápolna kialakításáról Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének, a parlament igazságügyi bizottsága múlt hét pénteki ülésén azonban a Fidesz–KDNP nem támogatta.

Rubovszky szerint azért, mert egy legalább 100 férőhelyes imahelyiség kialakítását nem országgyűlési javaslatként kellene kezdeményezni, hanem az Országgyűlés elnökével kellene letárgyalni, van-e egyáltalán olyan szabad helyiség, ahol egy ekkora kápolna berendezhető.

A KDNP-s politikus azt mondta, hogy felhívta a Jobbik képviselőjének figyelmét arra is, hogy Kövér László havi rendszerességgel ökumenikus istentiszteletre hívja az összes országgyűlési képviselőt a Hold utca és Alkotmány utca sarkán lévő református templomba. A templom a Fidesz és a KDNP frakciója számára is rendszeresen helyet ad a képviselők számára elmélkedésre. Így a Jobbik frakciója is lehetőséget kaphatna a parlamenttől alig pár száz méterre lévő templomban hasonló események megszervezésére.