Vona: Szakállas nőkkel nem lehet megvédeni Európát

FullSizeRender (2)
2015.10.23. 18:54

Testben és lélekben erős magyarságra van szükségünk!

− mondta csütörtökön Vona Gábor.

A Jobbik a Corvin-közben tartotta Október 23-i '56-os megemlékezését. A mozi épülete előtt kb. 600 ember gyűlhetett össze, valószínűleg ez volt a leglátogatottabb pártos megemlékezés ma. Pörzse Sándor ceremóniamester meg is jegyezte, hogy milyen sokan eljöttek, hála az időjárásnak, ami tavaly nem kedvezett ennyire a rendezvények, hát még 1956-ban az eseményeknek.

Lehet véleménye az embernek a Jobbikról, meg a közönség jó nagy részét kitevő skinhead hülyegyerekekről, de az biztos, hogy a legjobb 56-os megemlékezést tartották. Egész más ugyanis, ha Szigetvári Viktor beszél '56 üzenetéről, vagy ha két egykori '56-os pesti srác mesél saját élményeiről. Arról, hogyan öntötték ki a környéken élő nénik  a paradicsomszószt az üvegekből, hogy nekik, gyerekeknek odaadhassák a készülő Molotov-koktélokhoz.

A megemlékezésen ráadásul az egyik legnagyobb művész coming outnak is szemtanúi lehettünk: Gregor Bernadett lépett fel, és adta büszkén arcát a Jobbikhoz. Pörzse külön ki is emelte, hogy mekkora tett ez, mert Jobbikosnak ugyan sehol sem könnyű lenni, de a művészvilágban különösen bátor tett felvállalni, mert az egész egzisztenciája múlhat rajta az illetőnek.

Pörzse két idézet kontrasztjával nyitotta meg az ünnepséget: az egyik Albert Camus idézete volt, amiben az író arra szólítja fel Európát, hogy soha ne feledkezzen meg arról, miért ontották '56-ban vérüket a magyarok. A másik Horn Gyula mondatai voltak arról, hogy azért állt pufajkásnak, hogy a törvényes rendet védje, és '56-ban nem a kommunizmus ellen harcoltak az emberek, hanem köztörvényes bűnözők tomboltak.

Murányi Levente, egykori elítélt, az 56-os Pesti Srácok Intézet vezetője elmesélte, hogyan találkozott a forradalommal a Gellért téren, majd hogy jutott el a tévé székházhoz, ahol először csak a levegőbe, majd a tömegbe lőttek a kommunisták. Szerinte az, hogy ebben a kiélezett pillanatban egyszer csak megérkezett egy teherautónyi vadonatúj gépfegyver, arra bizonyíték, hogy az egészet felülről szervezték meg. A terv szerint ahogy korábban máshol a keleti blokkban kirobbantják a felkelést, elintézik, hogy fegyveres legyen a konfliktus, majd gyorsan egy nap alatt leverik. Azzal viszont nem számoltak szerinte, hogy a magyarok sokkal keményebbek. Bár később leverték a forradalmat, annak mégis elévülhetetlen eredménye, hogy szétverte a kommunizmust, mondta ő.

A vadonatúj fegyveres elméletének némileg ellentmondott a másik pesti srác, Pongrátz András beszámolója. Ő arról beszélt, hogy a testvérei mentek el a lámpagyárba, amiről mindenki tudta, hogy fegyvergyár. Ott pedig a takarítónő mutatta meg, melyik falat kell kibontani, hogy előkerüljenek az új, bontatlan ládákban fekvő gépfegyverek. De Pongrátz elmesélte a lyukas zászló születésének pillanatát is. Aztán felszólította a közönséget, hogy valamit tegyenek az ellen, hogy most is ott díszeleg a sarló és kalapács a Szabadság téren. 'Induljunk!' - kiáltotta valaki, 'Megyek veletek!' - felelte Pongrátz.

De senki nem ment sehová, mert jött Vona Gábor, aki a Fidesztől, az MSZP-n át, Gyurcsány Ferencig mindenkit kiosztott. Vona szerint óriási megtiszteltetés és felelősség, hogy Pongrátzék a jobbikosoknak adták át a lyukas zászlót, és ezzel '56 örökségét is, és megpróbálnak ennek megfelelően politizálni.

A Jobbik elnöke szerint számtalan példa van a magyar történelemben a vesztes csatákra, de ezek után mindig erősebb, nemesebb lett a magyar nemzet. A kiontott magyar vérből mindig valami új és erős dolog sarjadt. A Corvin-közben járva sem érez hullaszagot, hanem sokkal inkább az élet illatát.

Hétköznapi hősök vs. rendkívüli hősök

Vona beszédéből azt is megtudtuk, honnan merítettek erőt a Corvin-köziek: a Horthy rendszerből. Sőt, 

1956 a Horthy-rendszer utolsó fellobbanása volt.

Történelemtanárként pedig azt gondolja, hogy annak a tanárnak, akinek az órája után nem a magyarságtudattól büszkeséggel elöntötten, libabőrösen jönnek ki a diákok, annak el kell hagynia a pályát. Szörnyű szerinte, hogy ott tartunk, hogy szerencse kérdése, hogy az adott iskolában megkapja a gyerek ezt, vagy nem.

Vona szerint friss, fiatalos, üde hazafiasságra van szükségünk, mivel minden szétesik körülöttünk: liberális véleménydiktatúra, széteső Unió, migráció, egyre több a háborús gócpont, ezek egyre közelebb kerülnek a Kárpát-medencéhez.

Szakállas nőkkel nem lehet megvédeni Európát, sem Magyarországot

− mondta. Az emberek szerették a tréfát.

Vona a migránsválság kapcsán azt mondta, másfajta illegális határsértésről is beszélhetünk: a lelki, erkölcsi és morális határok megsértéséről. Ezt teszi, aki politikai tőkét kovácsol a menekültekből úgy, hogy látványosan a nappalijába fogadja őket. Aki a krízishelyzet közepén sem hajlandó az összefogásra, és pártoskodik, és az is, aki a téma mögé bújva folytatja lopásait legyen szó egy tévécsatornáról, vagy bármiről.

Az esemény végén megkoszorúzták a pesti srácok bronzplakettjét, majd a Jobbik ifjúsági tagozata fáklyás átvonulást szervezett a Bródy Sándor utcához, ahol az est lezárásaképp a Pokolgép egykori énekese, Kalapács József tart akusztikus koncertet.

Este hat fél hétkor a Corvin közben még ott volt egy 100-150 fős kemény mag. A Jobbik által addig használt színpadra a Magyar Hungarista Mozgalom zászlóit tűzték ki. Mint megtudtuk: a Jobbik rendezvénye korábban hivatalosan is véget ért, ezután a Pax Hungarica hungarista, magyar nemzetiszocialista mozgalom megemlékezését tartották. Itt a Kitartás.hu főszerkesztője a liberális mocsokról és a hungarista feltámadásról beszélt a hallgatóságnak.