János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bemutatták Novák Előd komédiáját

HUS 2934
2015.10.25. 15:40

Körülbelül 50 ember gyűlt össze ma kettőkor a Kossuth téren azért, hogy Pongrátz András egykori '56-os hős és Novák Előd jobbikos parlamenti képviselő Budaházy "Budaházy György" György vezetésével átvonuljanak a Szabadság téri szovjet emlékműhöz, hogy arról eltávolítsák az ötágú csillagot a sarlóval és kalapáccsal egyetemben.

A meglepetésszerű csapást már október 23-án meghirdették, hogy mindenki jó előre fel tudjon rá készülni, például a rendőrség, amely annak rendje és módja szerint meg is akadályozta az egészet. Pongrátz András egyébként a Jobbik '56-os megemlékezésén vetette fel, hogy mégis mit keres még mindig ott ez a förmedvény, miért nem távolítják el: akár a hatalom, akár a dolgot a saját kezébe vevő magyar hazafik.

Erre felülve meg is hirdették az eseményt Novákék, akik ugyan bármelyik nap kimehetnének leverni azt a szart, de nekik napokkal előtte meg kellett hirdetniük, hogy még véletlenül se sikerülhessen. Az emlékművet körülbelül 30 rendőr vette körül már amikor odaértek. Ment vagy fél óráig a csiki-csuki: hol Novák szaladt jobbra, a rendőrök utána, hol Pongrátz szaladt balra, a rendőrök utána, természetesen nem jutottak közelebb, pláne nem tudták a magukkal vitt létrát felállítani, hogy a magukkal vitt szerszámokkal leverjék a csillagot.

Lökdösődés a szovjet emlékműnél

Novák még úgy kezdte a dolgot, hogy téved, aki azt gondolja, hogy úgy mennek haza, hogy nem szedik le, aztán miután megérkezett még egyszer annyi rendőr, hogy dupla sorfallal vegyék körül az emlékművet, visszahullva a realitás talajára már úgy fogalmazott: jó, oké, most nem sikerült, de nem adják fel, meg fogják szüntetni ezt a törvénysértést (tiltott önkényuralmi jelkép), és visszajönnek, csak legközelebb nem jelentik be. HEURÉKA!!!

Tegyük hozzá, sokaknak nyilván az is látványos eredmény, hogy a kormányt kényszerítik az emlékmű védelmére.

Apró geg: Novákék közben furfangosan megpróbáltak úgy átjutni a rendőrsorfalon, hogy azt mondták, ők csak mécsest gyújtanának a hősök tiszteletére az emlékmű lépcsőin, de a magyar rendőr eszén nem olyan könnyű túljárni: nem engedték őket oda.

Majd a létrákkal, szerszámokkal a szakemberek elindultak vissza a Kossuth tér irányába.

FÜGGÖNY!

Update: Az MTI kérdésére vasárnap este a BRFK közölte: vizsgálják az eset körülményeit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!