14 évet kapott a hetvenéves tiszadobi gyilkos

2015.10.27. 20:32

Gyilkosságért, több emberen elkövetett emberölés kísérletéért, valamint lőfegyverrel visszaélésért 14 évre ítélt a Nyíregyházi Törvényszék egy hetvenéves, tiszadobi férfit. Az ítélet nem jogerős, a fellebbezések miatt az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtábla elé kerül majd, írja az MTI.

Az L. Bertalan nevű férfi az udvarán elkövetett gyilkosság előtt villanyárammal ellátott, szigeteletlen vezetékrendszert húzott fel a portája körül – csaknem 80 méter hosszúságban, másfél méter magasan, hogy a háziállatait ne veszélyeztesse, de a betolakodókat igen. Ezt csak éjszakára helyezte áram alá, hogy megvédje magát és vagyontárgyait.

A tiszadobi férfi ellen egyébként 2012. szeptemberében indult először eljárás, mert ittas állapotban 

  • szomszédait megöléssel,
  • illetve otthonuk felgyújtásával fenyegette.

Akkor a helyszínre érkező rendőröknek azt mondta, nem fél tőlük, mert van fegyvere, amivel meg tudja védeni magát, ha kell. Az elrendelt házkutatás során végül egy átalakított légpuskát és két töltényt találtak nála.

A legsúlyosabb bűncselekményt 2012. október 5-én követte el: ekkor hat évvel fiatalabb áldozatát behívta a kertbe, majd pálinkával kínálta, ám az italozás közben összeszólalkoztak, amiért a férfi egy bottal olyan súlyosan megverte a vendéget, hogy az a helyszínen életét vesztette. L. Bertalan ezután bevonszolta a holttestet a disznóólba, ahol elásta, majd az áldozat ruháját, kerékpárját és a botot elrejtette.

Néhány nappal később épp vejével etette a disznókat, amikor észrevette, hogy az állatok kitúrták a földből a tetemet. Ekkor szólt a rokonának, hogy hívja a rendőröket, mert

talált egy koponyát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport