Régi MTV-s bemondó lehet a kormány reklámfőnöke

2015.10.27. 23:24

Lenkei Mirtill, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtófőnöke lehet a kormányzati reklámköltést felügyelő Nemzeti Kommunikációs Hivatal vezetője, írja a vs.hu. Az újság úgy tudja, a jogász végzettségű Lenkeit Rogán Antal már felkérte, hogy tekintse át az NKH működését és feladatait.

Lenkei 1995 és 2002 között az MTV bemondójaként és műsorvezetőjeként dolgozott, majd később, két évre az ötödik kerületi City TV ügyvezetője lett – ekkor volt Rogán is a kerület polgármestere –, innen került az NFM-hez 2013 elején.

Ezen az 1997-es felvételen Lenkei Mirtill látható az MTV bemondójaként:

MTV2 - Műsorajánló 1997

A legszebb bemondónő volt a 90-es években! :)

– olvasható a videó alatti egyetlen kommentárban.

Hivatalosan pénteken döntenek majd az NKH új vezetőjéről, de bárki is kerül az igazgatói székbe, 25 milliárd forint felett rendelkezhet. A korábbi vezető Nobilis Márton volt, aki azután mondott le, hogy az NKH Rogán felügyelete alá került.

Az NKH szakmai fogadtatása egyébként nem volt a legkedvezőbb: voltak, akik orwelli rémálomnak nevezték, mások pedig annak valószínűségét vonták kétségbe, hogy egy központosított szervezet értő módon kezelje mondjuk a MÁV és egy koncertközpont kommunikációját is.