Szilvia
5 °C
16 °C

Andy Vajna saját maga ellenőrzi a kaszinóbiznisz tisztaságát

2015.10.29. 15:05 Módosítva: 2015-10-29 15:05:41
Ez viccnek is rossz – állítja az LMP.

Az ellenzéki párt közleménye szerint semmit nem ér az, hogy a kaszinókban folyó tevékenységeket kamerával ellenőrzik, hiszen a videószobákban a kaszinószervezők emberei ülnek.

Ameddig nincsenek bekötve Andy Vajna kaszinói a NAV-hoz, és nincs hatékony ellenőrzés, a kaszinókat be kell zárni!

Az LMP nemrég Andy Vajna kaszinóbizniszének valódi ellenőrzését kérte számon a parlamentben. Tállai András államtitkár, a NAV átalakításával megbízott kormánybiztos akkor azt mondta, nem kell változtatni semmit, a bizonylatolási előírások és a kaszinók kamerás megfigyelése elegendő ebből a célból. Ezek után több mint egy tucat kérdést tettünk fel írásban a kormánynak a kaszinók bekamerázásával kapcsolatban.

"Megérkeztek a válaszok, és beigazolódott a gyanúnk: a kamerás megfigyelés gyakorlatilag semmit nem ér. Hiába üzemel a nyolc magyarországi játékkaszinóban jelenleg összesen 1056 darab kamera, a videószobákban a kaszinószervezők emberei ülnek. Andy Vajna saját magát ellenőrzi, hogy minden legálisan folyik-e a kaszinókban, valóban bevallja-e a teljes bevételét, és adózik is utána.

Elképesztő, hogy a sarki fűszeresekig lassan mindenkit rákötnek az online pénztárgépekre, a kaszinókat az oda szúrópróbaszerűen ellátogató adóellenőrök ellenőrzik, a kamerák felvételeit vizsgálva. Ráadásul a felvételeket rövid időn belül törölni kell."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?