Ködös, párás, vacak idő lesz a jövő héten

000 DV2170326
2015.11.01. 17:02 Módosítva: 2015.11.01. 17:02

Sűrű köd, pára és szinte mozdulatlan levegő: ez vár ránk a jövő héten. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint ahol kisüt majd a nap, ott 15 fok is lehet majd nap közben, de a legködösebb-párásabb országrészeken 5 foknál többre ne nagyon számítson senki.  

A meteorológiai szolgálat legjobb tudása szerint ilyen idő lesz a következő hét napon:

  1. Hétfőn az ország nagyobb részén kisüt majd a nap, de  az Alföldön lesz, ahol egész nap ködös maradhat az idő. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2 fok között, a legmagasabb  7-13 fok között várható,  kivéve ott, ahol nagy lesz a köd.
  2.  Kedden is főleg az Alföldön lesz tartósan ködös, borult és párás idő, sőt. A Dunántúlon és az Északi-középhegység környékén viszont többé-kevésbé sütni fog a nap. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 3 fok lesz, a naposabb részeken a legmelegebb 12-15, a párás helyeken viszont csak 6-11 fok között várható.
  3.  Szerdán Nyugat-, és Északkelet-Magyarországon lehetnek naposabbak, máshol ködszitálással lehet számolni. Lehet majd akár mínusz 4 fok hideg is, ahol pedig nem süt a nap, ott 6-10 foknál nem is lesz melegebb. Másutt 11-15 fokig melegszik a levegő.
  4. Csütörtök reggel lassan oszlik majd fel a köd, lesz, ahol nem is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb 5-11 fok között alakul.
  5. Pénteken már az ország nagy részén ködös vacak idő marad, a napot leginkább csak a hegyvidékeken lehet majd látni. Éppen ezért hidegebb is lesz, mínusz 3-3 fokról indul majd, de 5 fölé nem is nagyon megy majd, bár lesz olyan hely, ahol 10-13 fokban lehet majd kirándulni. 
  6. Szombaton az északkeleti megyéknek jut majd a napsütés, máshol erősen felhős vagy párás lesz az idő, megfűszerezve némi ködszitálással. A hőmérséklet nagyjából úgy alakul majd, mint pénteken. 
  7.  Vasárnap is otthonmaradós idő lesz, persze aki szereti a ködöt és a 4-5 (néhol akár 11) fokot, azt véletlenül sem akarjuk lebeszélni semmiről.