A rendőrség szerint rendben volt, hogy a Tolvajkergetők riasztópisztollyal lőttek valakire

2015.11.02. 11:37

Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a Tolvajkergetők ellen, akik tavaly májusban összetűzésbe keveredtek Hódmezővásárhelyen egy általuk bérbe vett ház udvarán, írja a Délmagyar.  A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság jogerős határozatát a Tolvajkergetők küldték el a lapnak. 

A rendőrség másfél évvel a történtek után fejezte be a nyomozást az "erőszakkal való fenyegetéssel és hivatalos eljárás színlelésével" elkövetett magánlaksértés gyanújával indult ügyben.

A hódmezővásárhelyi Nádtető utca 6. alatti ház tulajdonosa, Benyhe Jánosné, miután hazatért Ausztráliából, szerette volna ismét birtokba venni ingatlanját. Leánya és volt veje azonban lecseréltette a zárakat.

Benyhéné a hatóságoktól nem kapott segítséget. Végül úgy döntött, bérbe adja ingatlanát a tolvajoknak csalit állító akcióival ismertté vált Tolvajkergetőknek. A Polgár Tamás (Tomcat) által vezetett csapat 2014. május 31-én az asszonnyal együtt ment el, hogy birtokba vegyék a házat.

Hódmezővásárhely 2014. május 31. A Tolvajkergetők

A 16 fős társaság bement a portára, ahol vitába keveredett a volt vővel, Borbás Zoltánnal. A nézeteltérésből tettlegesség lett, végül Tomcat egy riasztópisztollyal rálőtt Borbásra. A házat birtokba vették.

A rendőrség azt állapította meg, hogy a csapat nem követett el magánlaksértést, mivel bérlőként jogosan ment be a portára és a házba. Az orvosszakértői vélemény szerint Borbás Zoltán sérülései nyolc napon belül gyógyultak, így Tomcat nem követett el súlyos testi sértést, és annak kísérlete sem állapítható meg.

Mivel a könnyű testi sértés magánvádas eljárás, az ügy irataiból küldtek a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságra. A Tolvajkergetők szerint  „nem kérdés azonban, hogy a bíróság nem fogja megállapítani ezt a bűncselekményt, hiszen a nyomozás bizonyította, hogy Borbás agresszíven lépett fel Tomcattel szemben, ezért a gázpisztolylövés jogos védelmi cselekmény volt".