Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Soros György visszaszólt a Fidesznek

2015.11.02. 17:51

"A magyar miniszterelnök célja a menekültektől megvédeni a nemzeti határokat, míg a mi célunk a megvédeni azokat, akik menekülésre kényszerültek" - válaszolta Soros György közleményben az Index kérdésére. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az üzletember mit szól a Fidesz és a kormány által az elmúlt napokban rázúdított össztűzhöz.

"Úgy vélem, hogy amit a Nyílt Társadalom Alapítványok tesznek, hozzájárul az európai értékek védelméhez, míg a magyar miniszterelnök terve aláássa a legfontosabb közös európai értékeket - áll Soros levelében. - Az alapítványok hat pontból álló, szeptember 26-án nyilvánosságra hozott terve, félreérthetetlenül bizonyítja ezt."

Soros ebben a hat pontban egyebek mellett kifejtette: az EU-nak egymillió menedékkérőt kellene befogadnia, őket az első két évben fejenként 15 ezer euróval kellene támogatni, a menedékkérőknek biztonságos útvonalat kellene biztosítani, ügyükkel nem a nemzetállamoknak, hanem egy EU-s ügynökségnek kellene foglalkoznia.

A múlt héten Orbán Viktor a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy a „migránsözönt” olyanok is segítik, akik „mindent támogatnak, ami gyengíti a nemzetállamokat”. E nyugati gondolkodásmódot és aktivistahálózatot talán Soros György neve fémjelzi a legerősebben.

Hétfőn a parlamentben napirend előtt Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető és Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke bírálta Sorost. Kósa azt mondta: "Soros György jobban tenné, ha máshol kereskedne!"  • Vennék
  • Bankszámla