Instagramon cigányozik egy magyar orvos

2015.11.06. 13:13 Módosítva: 2015.11.08. 08:31

„Előbb-utóbb minden csaj itt köt ki” - szöveggel pózol a vaginális műtő előtt egy férfi műtős felszerelésben egy hazai kórházban, a kommenteknél pedig azt írja, hogy csak abortusznál turkálna örömmel cigány nők vaginájában.

gyokerorvos
Fotó: instagram

Erre a nyilvános Instagram-oldalon szereplő, három évvel ezelőtt készült fotóra egy olvasónk hívta fel a figyelmünket. A nagyjából heti rendszerességgel frissülő oldalon – mielőtt törölték – egy olyan orvos arca és személyes információi szerepeltek, aki jelenleg medikusok gyakorlatvezetőjeként, illetve egy vidéki kórházban rezidens orvosként dolgozik.

Az Instagram oldalon szerepelt például az orvosnak a nyilvántartási száma az Egészségügyi és Engedélyezési Hivatal oldalán, illetve egy fotó arról a papírról, amin gyakorlatvezetőként tünteti fel őt a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karának Pszichiátriai Tanszéke (ezen a 2015/2016-os tanév első féléve szerepel dátumként).

A feltöltött fotók sokfélék. „Egy ideális kapcsolatban a nő reggel bemutatkozik” - látható például egy éppen öltözködő férfi egy ágyban fekvő pucér nő mellett az egyik fotóján, egy másikon pedig egy cuki nyuszi, azzal a felirattal, hogy „amikor nemet mondasz az orális szexre, egy kisnyuszi elkezd sírni”.

Untitled-3

Elértük azt az orvost, akinek az arca és neve szerepelt az oldalon. Ő kis időt kért, egyeztetett jogi képviselőjével, majd azt nyilatkozta, hogy „nincs Instagram-oldalam, soha nem írtam ilyeneket, nem tudom, miért szerepel ott a nevem. Nem tudom, ki és miért rakott fel ilyen képeket rólam.”

Telefonbeszélgetésünk után öt perccel már elérhetetlen volt az említett Instagram oldal.

Megkérdeztük a Debreceni Egyetem sajtóirodájának álláspontját is az ügyről, akik azt írták: "Az üggyel kapcsolatban belső vizsgálatot kezdeményezünk. Első lépésben azt vizsgáljuk meg, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának van-e ilyen nevű alkalmazottja."

UPDATE: A Debreceni Egyetem újabb közleménye szerint: "az egyetemmel az érintett nem áll jogviszonyban és belső vizsgálatunk szerint a megküldött fotó sem intézményünkben készült. A gyakorlatvezetői beosztás kapcsán arról tájékoztatjuk, hogy nevezett személy az intézményünkkel szerződésben álló oktató kórház alkalmazásában állhat."

Untitled-1